http://fened-t.web.nku.edu.tr/

Tarih Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimTarih
Program DirektörüBölüm Başkanı: Doç. Dr. Hasan DEMİRHAN Bologna Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Egemen Çağrı MIZRAK
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Tarih Bölümü mezunu diplomasına sahip olunur. Unvanı ise Tarihçi´dir.
Eğitim TürüTam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıTarihçi ve araştırmacı yetiştiren Tarih Bölümünün mezunları, devlet ve özel kuruluşlarda öğretmenlik, arşiv, müze ve kütüphane gibi kurumlarda uzman ve araştırıcı olma imkanına sahiptir. Mezunlarımız yine tarihçi unvanıyla bağımsız çalışma imkanına da sahiptirler.
Mezunların Mesleki ProfilleriBölümümüzde dört yılın sonunda mezun olacak öğrencilerimiz şu alanlarda çalışma imkânı bulacaklardır: 1. Tarih Bölümlerinde akademik kariyer 2. Tarih Öğretmenliği 3. Devlet ve Kurum Arşivleri 4. Vakıflar Genel Müdürlüğü 5. Kültür Bakanlığı
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır. Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %40’ı ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %60’ının toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Bibliyografik repertuar, arşiv envanteri, elektronik referanslar gibi bilgi erişim araçlarını kullanama bilgi ve becerisine sahip olur.
2-Bireysel ve ekip çalışma becerisi kazanır, çalışmalarında bağımsız karar verebilme kabiliyetine sahip olarak, düşüncelerini sözlü, yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade eder.
3-Çağdaş bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak, kaynak ve metinleri disiplin kriterlerine uygun olarak değerlendirme ve uygun bir anlatı formu verme becerisi edinir.
4-Diğer beşeri bilimlerin araçlarını kullanma bilgi ve becerisini (edebiyat, diller tarihi, sanat tarihi, arkeoloji, antropoloji, sosyoloji, felsefe vb.) edinir.
5-Karşılaştırmalı bir perspektifle yerel, ulusal ve dünya tarihi bilgisine sahip olarak, tarihsel bilgi ve birikimini güncelleyebilme, geçmişle güncel olaylar arasındaki ilişkiyi kavrayabilme becerisini kazanır.
6-Kendi dilindeki tarihsel metinleri veya orijinal belgeleri okuma becerisi, özetleme veya transkripsiyon yapama ve uygun bir şekilde bilgileri tasnif etme becerisini kazanır.
7-Tarih alanında kabul edilmiş terminoloji, teknik ve yöntemleri kullanarak bilimsel araştırmalarını yazma ve sözlü olarak ifade etme becerisine sahip olur.
8-Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilimsel ve çağdaş konular hakkındaki gelişmeleri takip ederek kendini geliştir, objektif davranma ve muhakeme becerisi kazanır

Müfredat

Tarih Kredili Ders Yapısı Şeması

Programlarımızın faaliyete geçtikleri eğitim öğretim yıllarına göre ilgili sınıflarda öğrencileri bulunmaktadır

1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TARHB129 Eski Mezopatamya Tarihi 2 0 3
TARHB127 Eski Yunan Tarih Yazıcılığı 2 0 3
TARHB107 İslam Tarihi I 3 0 3
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
TARHB133 Orta Asya Tarihi I 3 0 3
TARHB135 Osmanlıca I 3 0 3
TARHB101 Tarih Metodolojisi I 3 0 4
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1.sınıf Güz Dönemi() 3
TARHB111 Oğuzlar 2 0 3
TARHB123 Rusça I 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
TARHB130 Eski Mısır Tarihi 2 0 3
TARHB128 Eski Roma Tarih Yazıcılığı 2 0 3
TARHB108 İslam Tarihi II 3 0 3
TARHB106 Orta Asya Tarihi II 3 0 4
TARHB110 Osmanlıca II 4 0 4
TARHB102 Tarih Metodolojisi II 3 0 4
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1.sınıf Bahar Dönemi() 3
TARHB132 Akademik Sunum ve İletişim Becerileri 2 0 3
TARHB112 İslam Öncesi Türklerde Sosyal ve Kültürel Yapı 2 0 3
TARHB124 Rusça II 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TARHB235 Anadolu Kent Tarihi I 2 0 4
TARHB233 Eskiçağ Anadolu ve Trakya Tarihi I 2 0 4
TARHB203 Osmanlı Tarihi (1299-1453) I 3 0 4
TARHB201 Selçuklu Tarihi I 3 0 4
TARHB205 Tarih Metinleri I 3 0 5
Seçmeli 2. SINIF GÜZ DÖNEMİ 9AKTS() 9
TARHB211 Bizans Tarihi I 2 0 3
TARHB227 İlk Türk İslam Devletleri Tarihi I 2 0 3
TARHB231 Karadenizin Kuzeyindeki Türk Kavimler ve Rusya Tarihi I 2 0 3
TARHB239 Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi 2 0 3
TARHB243 Türk Dış Politikası I 2 0 3
TARHB247 Türk Eğitim Tarihi I 2 0 3
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi 2 0 3
Toplam AKTS: 33

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TARHB236 Anadolu Kent Tarihi II 2 0 4
TARHB234 Eskiçağ Anadolu ve Trakya Tarihi II 2 0 4
TARHB204 Osmanlı Tarihi (1299-1453) II 3 0 4
TARHB202 Selçuklu Tarihi II 3 0 4
TARHB206 Tarih Metinleri II 3 0 5
Seçmeli 2. SINIF BAHAR DÖNEMİ 9 AKTS() 9
TARHB212 Bizans Tarihi II 2 0 3
TARHB228 İlk Türk İslam Devletleri Tarihi II 2 0 3
TARHB232 Karadenizin Kuzeyindeki Türk Kavimler ve Rusya Tarihi II 2 0 3
TARHB244 Türk Dış Politikası II 2 0 3
TARHB248 Türk Eğitim Tarihi II 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 63

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TARHB307 Balkan Tarihi I 3 0 4
TARHB335 Ege ve Yunan Tarihi I 2 0 5
TARHB301 Osmanlı Tarihi (1453-1789) I 3 0 4
TARHB309 Türk Modernleşme Tarihi I 3 0 4
TARHB303 Yeniçağ Avrupa Tarihi I 3 0 4
Seçmeli 3. SINIF GÜZ DÖNEMİ 9 AKTS() 9
TARHB337 Klasik Mitoloji 2 0 3
TARHB339 Osmanlı Paleografyası ve Diplomatikası I 2 0 3
TARHB331 Türk Harp Tarihi I 2 0 3
TARHB341 Türk Sanatı Tarihi I 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TARHB308 Balkan Tarihi II 3 0 4
TARHB336 Ege ve Yunan Tarihi II 2 0 5
TARHB302 Osmanlı Tarihi (1453-1789) II 3 0 4
TARHB310 Türk Modernleşme Tarihi II 3 0 4
TARHB304 Yeniçağ Avrupa Tarihi II 3 0 4
Seçmeli 3. SINIF BAHAR DÖNEMİ 6 AKTS() 9
TARHB340 Osmanlı Paleografyası ve Diplomatikası II 2 0 3
TARHB332 Türk Harp Tarihi II 2 0 3
TARHB342 Türk Sanatı Tarihi II 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TARHB409 Bitirme Ödevi I 0 2 4
TARHB401 Osmanlı Tarihi (1789-1918) I 3 0 4
TARHB437 Roma Tarihi I 2 0 5
TARHB427 Sanat ve Mimarlık Tarihi I 2 0 3
TARHB403 Tanzimat Dönemi Merkez ve Taşra Teşkilatı I 3 0 4
TARHB403 Tanzimat Dönemi Merkez ve Taşra Teşkilatı I 3 0 4
TARHB435 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi I 3 0 4
Seçmeli TARİH BÖLÜMÜ 4.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 9
TARHB431 1.Dünya Savaşı Tarihi 2 0 3
TARHB429 Milli Mücadele Tarihi I 2 0 3
TARHB443 Osmanlı Arşiv Belgeleri I 2 0 3
TARHB427 Sanat ve Mimarlık Tarihi I 2 0 3
TARHB439 Tarihi Vesikaları Araştırma ve İnceleme I 2 0 3
TARHB411 Türk Demokrasi Tarihi I 2 0 3
Toplam AKTS: 37

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TARHB410 Bitirme Ödevi II 0 2 4
TARHB402 Osmanlı Tarihi (1789-1918) II 3 0 4
TARHB438 Roma Tarihi II 2 0 5
TARHB404 Tanzimat Dönemi Merkez ve Taşra Teşkilatı II 3 0 4
TARHB436 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi II 3 0 4
Seçmeli TARİH BÖLÜMÜ 4.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 9
TARHB432 II. Dünya Savaşı Tarihi 2 0 3
TARHB444 Osmanlı Arşiv Belgeleri II 2 0 3
TARHB434 Safevi Devleti Tarihi 2 0 3
TARHB428 Sanat ve Mimarlık Tarihi II 2 0 3
TARHB440 Tarihi Vesikaları Araştırma ve İnceleme II 2 0 3
TARHB412 Türk Demokrasi Tarihi II 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 67

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
54554555
54554555
54554555
54554555
54554555
54554555
54554555
54554555
54554555
TARHB129 Eski Mezopatamya Tarihi
#
21242141
21242141
TARHB127 Eski Yunan Tarih Yazıcılığı
#
34352323
TARHB107 İslam Tarihi I
#
54545454
54545454
54545454
54545454
KRYP01 Kariyer Planlama
#
15511115
TARHB133 Orta Asya Tarihi I
#
25454145
TARHB135 Osmanlıca I
#
11111511
11111511
TARHB101 Tarih Metodolojisi I
#
55555255
55555255
55555255
55555255
55555255
55555255
TDİ101 Türk Dili I
#
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
11111111
11111111
11111111
11111111
11111111
11111111
TARHB111 Oğuzlar
#
24545254
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
44454555
44454555
44454555
TARHB130 Eski Mısır Tarihi
#
33311111
33311111
TARHB128 Eski Roma Tarih Yazıcılığı
#
34355444
TARHB106 Orta Asya Tarihi II
#
14544155
TARHB110 Osmanlıca II
#
11111511
11111511
TDİ102 Türk Dili II
#
13231111
TARHB132 Akademik Sunum ve İletişim Becerileri
#
13121154
13121154
13121154
TARHB112 İslam Öncesi Türklerde Sosyal ve Kültürel Yapı
#
23355145
23355145
23355145
TARHB124 Rusça II
#
33322233
TARHB235 Anadolu Kent Tarihi I
#
32155522
32155522
32155522
TARHB233 Eskiçağ Anadolu ve Trakya Tarihi I
#
22355242
22355242
22355242
TARHB203 Osmanlı Tarihi (1299-1453) I
#
54333344
TARHB201 Selçuklu Tarihi I
#
43435342
43435342
43435342
TARHB205 Tarih Metinleri I
#
11211511
11211511
TARHB211 Bizans Tarihi I
#
31231121
31231121
31231121
TARHB227 İlk Türk İslam Devletleri Tarihi I
#
54334335
54334335
54334335
TARHB231 Karadenizin Kuzeyindeki Türk Kavimler ve Rusya Tarihi I
#
34554145
34554145
TARHB239 Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi
#
33324332
TARHB241 Uygarlık Tarihi
#
15555155
15555155
TARHB236 Anadolu Kent Tarihi II
#
11154122
11154122
11154122
TARHB234 Eskiçağ Anadolu ve Trakya Tarihi II
#
34355444
TARHB204 Osmanlı Tarihi (1299-1453) II
#
22232432
22232432
22232432
22232432
TARHB206 Tarih Metinleri II
#
41111511
41111511
TARHB212 Bizans Tarihi II
#
32121141
32121141
32121141
32121141
TARHB228 İlk Türk İslam Devletleri Tarihi II
#
15435145
TARHB232 Karadenizin Kuzeyindeki Türk Kavimler ve Rusya Tarihi II
#
34554145
34554145
TARHB307 Balkan Tarihi I
#
55551255
55551255
55551255
TARHB335 Ege ve Yunan Tarihi I
#
32435523
32435523
TARHB301 Osmanlı Tarihi (1453-1789) I
#
43334334
TARHB309 Türk Modernleşme Tarihi I
#
12112111
12112111
12112111
TARHB303 Yeniçağ Avrupa Tarihi I
#
43334334
TARHB337 Klasik Mitoloji
#
32424425
TARHB339 Osmanlı Paleografyası ve Diplomatikası I
#
31113511
31113511
31113511
TARHB331 Türk Harp Tarihi I
#
55555355
55555355
55555355
55555355
55555355
55555355
TARHB341 Türk Sanatı Tarihi I
#
23251121
23251121
TARHB308 Balkan Tarihi II
#
12134155
12134155
12134155
12134155
12134155
12134155
TARHB336 Ege ve Yunan Tarihi II
#
34355444
TARHB302 Osmanlı Tarihi (1453-1789) II
#
54445445
TARHB310 Türk Modernleşme Tarihi II
#
11112111
11112111
11112111
11112111
11112111
TARHB304 Yeniçağ Avrupa Tarihi II
#
33222322
TARHB340 Osmanlı Paleografyası ve Diplomatikası II
#
11111511
11111511
11111511
TARHB332 Türk Harp Tarihi II
#
35555255
35555255
35555255
35555255
35555255
TARHB342 Türk Sanatı Tarihi II
#
22241123
22241123
TARHB409 Bitirme Ödevi I
#
43443444
43443444
TARHB401 Osmanlı Tarihi (1789-1918) I
#
22212321
TARHB437 Roma Tarihi I
#
32223522
TARHB427 Sanat ve Mimarlık Tarihi I
#
2244443333115533
2244443333115533
TARHB403 Tanzimat Dönemi Merkez ve Taşra Teşkilatı I
#
23223222
23223222
TARHB403 Tanzimat Dönemi Merkez ve Taşra Teşkilatı I
#
23223222
23223222
TARHB435 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi I
#
44544354
44544354
44544354
TARHB429 Milli Mücadele Tarihi I
#
44545354
44545354
44545354
44545354
44545354
TARHB443 Osmanlı Arşiv Belgeleri I
#
51211511
51211511
51211511
TARHB427 Sanat ve Mimarlık Tarihi I
#
24433153
24433153
TARHB439 Tarihi Vesikaları Araştırma ve İnceleme I
#
44414555
44414555
44414555
44414555
44414555
TARHB411 Türk Demokrasi Tarihi I
#
11114112
11114112
TARHB410 Bitirme Ödevi II
#
11211111
11211111
TARHB402 Osmanlı Tarihi (1789-1918) II
#
54555455
TARHB438 Roma Tarihi II
#
34355444
34355444
TARHB404 Tanzimat Dönemi Merkez ve Taşra Teşkilatı II
#
12112111
12112111
TARHB436 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi II
#
44444444
44444444
44444444
TARHB432 II. Dünya Savaşı Tarihi
#
55555155
55555155
55555155
55555155
TARHB444 Osmanlı Arşiv Belgeleri II
#
11111511
11111511
11111511
TARHB434 Safevi Devleti Tarihi
#
22445453
TARHB428 Sanat ve Mimarlık Tarihi II
#
14431152
14431152
TARHB440 Tarihi Vesikaları Araştırma ve İnceleme II
#
44414555
44414555
44414555
44414555
44414555
TARHB412 Türk Demokrasi Tarihi II
#
14111112
14111112
14111112